Екоактивистът пренареди листата с преференции и стана втори, а първата в

...
Екоактивистът пренареди листата с преференции и стана втори, а първата в
Коментари Харесай

Иван Белчев ще е депутатът на ДБ от Русе

Екоактивистът пренареди листата с преференции и стана втори, а първата в листата - Надежда Йорданова избра София

Вече дефинитивно е ясно кой ще представлява Русе и региона в новия 48-и парламент.

Разпределението на осемте мандата за народни представители от 19-ти МИР-Русе е следното: по двама депутати ще имат ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната “ и по един „ Възраждане “, „ Българска социалистическа партия за България “, Движение за права и свободи и „ Демократична България-Обединение.

Имената на бъдещите депутати са: Десислава Атанасова и Драгомир Драганов /ГЕРБ-СДС/, Рена Стефанова и Димитър Недялков /ПП/, Златан Златанов /Възраждане/, Иван Иванов /БСП за България/, Ализан Яхова /ДПС/ и Иван Белчев /ДБ/, съобщи 

Дотук се стигна след преподреждане на листите и избор на претендентите, които попадаха в две листи. Десислава Атанасова избра Русе пред Разград, а Драгомир Драганов стана втори с преференции. След отдръпването на Николай Събев мястото му зае Димитър Недялков. Иван Иванов изненадващо предпочете Русе вместо родния си Шумен и по този начин попари упованията, че ще освободи мандата за Ивалинка Цанкова. Решението е взето на национално равнище от Българска социалистическа партия.

Най-дългото очакване бе за решението на националното управление във връзка с Надежда Йорданова, която завоюва мандат и от 23-ти МИР-София. Тя избра въпреки всичко да влезе от София и по този начин в Народното събрание от Русе отива екоактивистът Иван Белчев, който пренареди листата с преференции и стана втори в листата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР